Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
102 Publikationen
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12871
Rohm H, Morejón Caraballo S, Salvador A, et al. Sensory Properties of Fermented Blends of Sunflower Press Cake and Whey. Foods : open access journal. 2025;14(9). doi:10.3390/foods14091489
ELSA
| DOI
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12876
Weishaupt I, Katsch L, Sokolowsky M, Schneider J. Comparative study on the effect of mild temperature conditions in fractionated sterilization of carrot juice on microbiological stability and sensory properties. Brewing science : the scientific organ of the Weihenstephan Scientific Centre of the TU Munich, of Versuchs- and Lehranstalt für Brauerei in Berlin (VLB), of the Scientific Station for Breweries in Munich, of the Veritas laboratory in Zurich, of Doemens wba-Technikum Gmbh in Graefelfing/Munich = Monatsschrift für Brauwissenschaft. 2025;78(3/4):17-26. doi:10.23763/BrSc25-04weishaupt
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2025 | Bericht (Forschung) | ELSA-ID: 13083
Schneider J, Jantz N. Abschlussbericht Projekt Management der Partnerschaft smartFoodTechnologyOWL. Technische Informationsbibliothek; 2025. doi:https://doi.org/10.34657/19115
ELSA
| DOI
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13101 |
Bolmanis E, Uhlendorff S, Pein-Hackelbusch M, Galvanauskas V, Grigs O. Anomaly detection and removal strategies for in-line permittivity sensor signal used in bioprocesses. Frontiers in Bioengineering and Biotechnology. 2025;13. doi:10.3389/fbioe.2025.1609369
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
| Download (ext.)
2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 13163
Struck S. Funktionalität von Proteinen in Der Verarbeitung Und Anwendung in Lebensmitteln – Besonderheiten von Hanfproteinen.; 2025.
ELSA
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13221
van Walraven N, FitzGerald RJ, Danneel HJ, Amigo-Benavent M. Bioactive peptides in cosmetic formulations: Review of current in vitro and ex vivo evidence. eptides : an international journal . 2025;193(11). doi:10.1016/j.peptides.2025.171440
ELSA
| DOI
2025 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 13223
Uhlendorff S, Burankova T, Dahlmann K, Frahm B, Pein-Hackelbusch M. Application Constraints of Linear Multivariate Regression Models for Dielectric Spectroscopy in Inline Bioreactor Viable Cell Analysis.; 2025.
ELSA
| Dateien verfügbar
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13225 |
Lorke M, Amelung R, Kuchling P, et al. Development and Implementation of Diversity Programs in Large Collaborative Research Projects: An Example From Germany. Diversity & Inclusion Research. 2025;2(4). doi:10.1002/dvr2.70040
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13246
Wörner J, Eimler J, Pein-Hackelbusch M. Long-term drift behavior in metal oxide gas sensor arrays: a one-year dataset from an electronic nose. Scientific Data. 2025;12. doi:10.1038/s41597-025-05993-8
ELSA
| DOI
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12286 |
Wittland S, Rohn S, Sciurba E, et al. Allulose as novel ingredient for improving freshness of yeast-made bakery products. LWT - Food Science and Technology. 2025;216. doi:https://doi.org/10.1016/j.lwt.2024.117269
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| WoS
2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12702
Struck S. Pumpkin Seed Press Cake a Valuable Source of Protein.; 2025.
ELSA
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12781 |
Märkle N, Warnke G, Pein-Hackelbusch M. An iterative process and mixture design approach for dry granulated ternary blends of filler-binders. International Journal of Pharmaceutics: X. 2025;9. doi:10.1016/j.ijpx.2025.100331
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| PubMed | Europe PMC
2025 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 13296
Weishaupt I, Begemann J, Struck S, Matthäus B, Schneider J. Ressourceneffizientere Lebensmittelproduktion durch Umsetzung eines Raffineriekonzepts am Beispiel der Bierherstellung.; 2025.
ELSA
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13315 |
Uhlendorff S, Odefey U, Frahm B, Pein-Hackelbusch M. Performance Comparison between Semi‐Automated and Manual Cell Counting for Animal Cell Culture. Chemie Ingenieur Technik. Published online 2025. doi:10.1002/cite.70048
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2025 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 13316
Pein-Hackelbusch M. An die Hand genommen - Adhärenz bei Kindern. PTA heute : Praxiswissen für die Apotheke. 2025;39(23):38-42.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12138
Gossen A, Katsch L, Schneider J. Assessment of Turbidity in Beverage Emulsions Using Computer Vision.; 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12149
Struck S. Ackerbohnen in Glutenfreien Backwaren - Chancen Und Herausforderungen.; 2024.
ELSA
| Download (ext.)
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12254
Caraballo SM, Trültzsch S, Struck S, Rohm H. Dry fractionation of sunflower press cake as tool to improve its technofunctional properties. LWT - food science and technology : an official journal of the Swiss Society of Food Science and Technology (SGLWT/SOSSTA) and the International Union of Food Science and Technology (IUFoST). 2024;214. doi:10.1016/j.lwt.2024.117148
ELSA
| DOI
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12283
Wittland S, Kanzler C, Rohn S, Sciurba E, Sokolowsky M, Matthäus B. Charakterisierung des Einflusses von Allulose in Kombination mit verschiedenen Getreidesorten und Mehltypen auf die Frischhaltung bei Hefebackwaren. Lebensmittelchemie : Zeitschrift der Lebensmittelchemischen Gesellschaft, Fachgruppe in der Gesellschaft Deutscher Chemiker . 2024;78(S3):S3-111-S3-111. doi:10.1002/lemi.202459094
ELSA
| DOI
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12287
Wittland S. Allulose in Backwaren: Untersuchung Und Charakterisierung Der Techno-Funktionellen Und Sensorischen Eigenschaften von Allulose in Backwaren.; 2024.
ELSA