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102 Publikationen


2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12871
Rohm, Harald, Sophie Morejón Caraballo, Ana Salvador, Sofia Mendo, Empar Llorca, Stefano Cattaneo, Ivano De Noni, Susanne Struck, Roberto Foschino und Isabel Hernando. 2025. Sensory Properties of Fermented Blends of Sunflower Press Cake and Whey. Foods : open access journal 14, Nr. 9. doi:10.3390/foods14091489, .
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2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12876
Weishaupt, Imke, Linda Katsch, Martina Sokolowsky und Jan Schneider. 2025. Comparative study on the effect of mild temperature conditions in fractionated sterilization of carrot juice on microbiological stability and sensory properties. Brewing science : the scientific organ of the Weihenstephan Scientific Centre of the TU Munich, of Versuchs- and Lehranstalt für Brauerei in Berlin (VLB), of the Scientific Station for Breweries in Munich, of the Veritas laboratory in Zurich, of Doemens wba-Technikum Gmbh in Graefelfing/Munich = Monatsschrift für Brauwissenschaft 78, Nr. 3/4: 17–26. doi:10.23763/BrSc25-04weishaupt, .
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2025 | Bericht (Forschung) | ELSA-ID: 13083
Schneider, Jan und Nele Jantz. 2025. Abschlussbericht Projekt Management der Partnerschaft smartFoodTechnologyOWL. Hannover: Technische Informationsbibliothek. doi:https://doi.org/10.34657/19115, .
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2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13101 | OA
Bolmanis, Emils, Selina Uhlendorff, Miriam Pein-Hackelbusch, Vytautas Galvanauskas und Oskars Grigs. 2025. Anomaly detection and removal strategies for in-line permittivity sensor signal used in bioprocesses. Frontiers in Bioengineering and Biotechnology 13. doi:10.3389/fbioe.2025.1609369, .
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2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 13163
Struck, Susanne. 2025. Funktionalität von Proteinen in der Verarbeitung und Anwendung in Lebensmitteln – Besonderheiten von Hanfproteinen.
ELSA
 

2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13221
van Walraven, Nathalie, Richard J. FitzGerald, Hans-Jürgen Danneel und Miryam Amigo-Benavent. 2025. Bioactive peptides in cosmetic formulations: Review of current in vitro and ex vivo evidence. eptides : an international journal 193, Nr. 11. doi:10.1016/j.peptides.2025.171440, .
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2025 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 13223
Uhlendorff, Selina, Tatsiana Burankova, Katharina Dahlmann, Björn Frahm und Miriam Pein-Hackelbusch. 2025. Application Constraints of Linear Multivariate Regression Models for Dielectric Spectroscopy in Inline Bioreactor Viable Cell Analysis.
ELSA | Dateien verfügbar
 

2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13225 | OA
Lorke, Mariya, Rena Amelung, Peter Kuchling, Benjamin Paaßen, Miriam Pein-Hackelbusch, Franziska Schloots, Klara Schulz und Annette Nauerth. 2025. Development and Implementation of Diversity Programs in Large Collaborative Research Projects: An Example From Germany. Diversity & Inclusion Research 2, Nr. 4. doi:10.1002/dvr2.70040, .
ELSA | DOI | Download (ext.)
 

2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13246
Wörner, Julius, Jonas Eimler und Miriam Pein-Hackelbusch. 2025. Long-term drift behavior in metal oxide gas sensor arrays: a one-year dataset from an electronic nose. Scientific Data 12. doi:10.1038/s41597-025-05993-8, .
ELSA | DOI
 

2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12286 | OA
Wittland, Sebastian, Sascha Rohn, Elisabeth Sciurba, Jens Begemann, Martina Sokolowsky, Clemens Kanzler und Bertrand Matthäus. 2025. Allulose as novel ingredient for improving freshness of yeast-made bakery products. LWT - Food Science and Technology 216. doi:https://doi.org/10.1016/j.lwt.2024.117269, .
ELSA | DOI | Download (ext.) | WoS
 

2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12702
Struck, Susanne. 2025. Pumpkin seed press cake a valuable source of protein.
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2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12781 | OA
Märkle, Niclas, Gernot Warnke und Miriam Pein-Hackelbusch. 2025. An iterative process and mixture design approach for dry granulated ternary blends of filler-binders. International Journal of Pharmaceutics: X 9. doi:10.1016/j.ijpx.2025.100331, .
ELSA | DOI | Download (ext.) | PubMed | Europe PMC
 

2025 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 13296
Weishaupt, Imke, Jens Begemann, Susanne Struck, Bertrand Matthäus und Jan Schneider. 2025. Ressourceneffizientere Lebensmittelproduktion durch Umsetzung eines Raffineriekonzepts am Beispiel der Bierherstellung.
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2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13315 | OA
Uhlendorff, Selina, Ulrich Odefey, Björn Frahm und Miriam Pein-Hackelbusch. 2025. Performance Comparison between Semi‐Automated and Manual Cell Counting for Animal Cell Culture. Chemie Ingenieur Technik. doi:10.1002/cite.70048, .
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2025 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 13316
Pein-Hackelbusch, Miriam. 2025. An die Hand genommen - Adhärenz bei Kindern. PTA heute : Praxiswissen für die Apotheke 39, Nr. 23: 38–42.
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2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12138
Gossen, Arthur, Linda Katsch und Jan Schneider. 2024. Assessment of turbidity in beverage emulsions using computer vision.
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2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12149
Struck, Susanne. 2024. Ackerbohnen in glutenfreien Backwaren - Chancen und Herausforderungen.
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2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12254
Caraballo, Sophie Morejón, Stephanie Trültzsch, Susanne Struck und Harald Rohm. 2024. Dry fractionation of sunflower press cake as tool to improve its technofunctional properties.   LWT - food science and technology : an official journal of the Swiss Society of Food Science and Technology (SGLWT/SOSSTA) and the International Union of Food Science and Technology (IUFoST) 214. doi:10.1016/j.lwt.2024.117148, .
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2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12283
Wittland, Sebastian, Clemens Kanzler, Sascha Rohn, Elisabeth Sciurba, Martina Sokolowsky und Bertrand Matthäus. 2024. Charakterisierung des Einflusses von Allulose in Kombination mit verschiedenen Getreidesorten und Mehltypen auf die Frischhaltung bei Hefebackwaren. Lebensmittelchemie : Zeitschrift der Lebensmittelchemischen Gesellschaft, Fachgruppe in der Gesellschaft Deutscher Chemiker 78, Nr. S3: S3-111-S3-111. doi:10.1002/lemi.202459094, .
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2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12287
Wittland, Sebastian. 2024. Allulose in Backwaren: Untersuchung und Charakterisierung der techno-funktionellen und sensorischen Eigenschaften von Allulose in Backwaren.
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