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102 Publikationen


2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12871
Rohm, H., Morejón Caraballo, S., Salvador, A., Mendo, S., Llorca, E., Cattaneo, S., De Noni, I., Struck, S., Foschino, R., & Hernando, I. (2025). Sensory Properties of Fermented Blends of Sunflower Press Cake and Whey. Foods : Open Access Journal, 14(9), Article 1489. https://doi.org/10.3390/foods14091489
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2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12876
Weishaupt, I., Katsch, L., Sokolowsky, M., & Schneider, J. (2025). Comparative study on the effect of mild temperature conditions in fractionated sterilization of carrot juice on microbiological stability and sensory properties. Brewing Science : The Scientific Organ of the Weihenstephan Scientific Centre of the TU Munich, of Versuchs- and Lehranstalt Für Brauerei in Berlin (VLB), of the Scientific Station for Breweries in Munich, of the Veritas Laboratory in Zurich, of Doemens Wba-Technikum Gmbh in Graefelfing/Munich = Monatsschrift Für Brauwissenschaft, 78(3/4), 17–26. https://doi.org/10.23763/BrSc25-04weishaupt
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2025 | Bericht (Forschung) | ELSA-ID: 13083
Schneider, J., & Jantz, N. (2025). Abschlussbericht Projekt Management der Partnerschaft smartFoodTechnologyOWL. Technische Informationsbibliothek. https://doi.org/10.34657/19115
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2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13101 | OA
Bolmanis, E., Uhlendorff, S., Pein-Hackelbusch, M., Galvanauskas, V., & Grigs, O. (2025). Anomaly detection and removal strategies for in-line permittivity sensor signal used in bioprocesses. Frontiers in Bioengineering and Biotechnology, 13, Article 1609369. https://doi.org/10.3389/fbioe.2025.1609369
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2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 13163
Struck, S. (2025). Funktionalität von Proteinen in der Verarbeitung und Anwendung in Lebensmitteln – Besonderheiten von Hanfproteinen. Düsser-Hanftag mit Fachausstellung, Bad Sassendorf.
ELSA
 

2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13221
van Walraven, N., FitzGerald, R. J., Danneel, H.-J., & Amigo-Benavent, M. (2025). Bioactive peptides in cosmetic formulations: Review of current in vitro and ex vivo evidence. Eptides : An International Journal , 193(11), Article 171440. https://doi.org/10.1016/j.peptides.2025.171440
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2025 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 13223
Uhlendorff, S., Burankova, T., Dahlmann, K., Frahm, B., & Pein-Hackelbusch, M. (2025). Application Constraints of Linear Multivariate Regression Models for Dielectric Spectroscopy in Inline Bioreactor Viable Cell Analysis. 18th International Workshop on Impedance Spectroscopy, Chemnitz.
ELSA | Dateien verfügbar
 

2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13225 | OA
Lorke, M., Amelung, R., Kuchling, P., Paaßen, B., Pein-Hackelbusch, M., Schloots, F., Schulz, K., & Nauerth, A. (2025). Development and Implementation of Diversity Programs in Large Collaborative Research Projects: An Example From Germany. Diversity & Inclusion Research, 2(4), Article e70040. https://doi.org/10.1002/dvr2.70040
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2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13246
Wörner, J., Eimler, J., & Pein-Hackelbusch, M. (2025). Long-term drift behavior in metal oxide gas sensor arrays: a one-year dataset from an electronic nose. Scientific Data, 12, Article 1628. https://doi.org/10.1038/s41597-025-05993-8
ELSA | DOI
 

2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12286 | OA
Wittland, S., Rohn, S., Sciurba, E., Begemann, J., Sokolowsky, M., Kanzler, C., & Matthäus, B. (2025). Allulose as novel ingredient for improving freshness of yeast-made bakery products. LWT - Food Science and Technology, 216, Article 117269. https://doi.org/10.1016/j.lwt.2024.117269
ELSA | DOI | Download (ext.) | WoS
 

2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12702
Struck, S. (2025). Pumpkin seed press cake a valuable source of protein. 2nd The Future of Oilseeds: Prospects for Plant based Proteins?, Frankfurt am Main.
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2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12781 | OA
Märkle, N., Warnke, G., & Pein-Hackelbusch, M. (2025). An iterative process and mixture design approach for dry granulated ternary blends of filler-binders. International Journal of Pharmaceutics: X, 9, Article 100331. https://doi.org/10.1016/j.ijpx.2025.100331
ELSA | DOI | Download (ext.) | PubMed | Europe PMC
 

2025 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 13296
Weishaupt, I., Begemann, J., Struck, S., Matthäus, B., & Schneider, J. (2025). Ressourceneffizientere Lebensmittelproduktion durch Umsetzung eines Raffineriekonzepts am Beispiel der Bierherstellung. „Towards New Food Systems – Ernährungs- und Lebensmittelsysteme neu gedacht“, Berlin.
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2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13315 | OA
Uhlendorff, S., Odefey, U., Frahm, B., & Pein-Hackelbusch, M. (2025). Performance Comparison between Semi‐Automated and Manual Cell Counting for Animal Cell Culture. Chemie Ingenieur Technik, Article cite. 70048. https://doi.org/10.1002/cite.70048
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2025 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 13316
Pein-Hackelbusch, M. (2025). An die Hand genommen - Adhärenz bei Kindern. PTA heute : Praxiswissen für die Apotheke, 39(23), 38–42.
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2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12138
Gossen, A., Katsch, L., & Schneider, J. (2024). Assessment of turbidity in beverage emulsions using computer vision. 38th EFFoST International Conference, Brügge.
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2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12149
Struck, S. (2024). Ackerbohnen in glutenfreien Backwaren - Chancen und Herausforderungen. UFOP Pflanzenprotein Symposium 2024, Berlin.
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2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12254
Caraballo, S. M., Trültzsch, S., Struck, S., & Rohm, H. (2024). Dry fractionation of sunflower press cake as tool to improve its technofunctional properties.   LWT - Food Science and Technology : An Official Journal of the Swiss Society of Food Science and Technology (SGLWT/SOSSTA) and the International Union of Food Science and Technology (IUFoST), 214, Article 117148. https://doi.org/10.1016/j.lwt.2024.117148
ELSA | DOI
 

2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12283
Wittland, S., Kanzler, C., Rohn, S., Sciurba, E., Sokolowsky, M., & Matthäus, B. (2024). Charakterisierung des Einflusses von Allulose in Kombination mit verschiedenen Getreidesorten und Mehltypen auf die Frischhaltung bei Hefebackwaren. Lebensmittelchemie : Zeitschrift der Lebensmittelchemischen Gesellschaft, Fachgruppe in der Gesellschaft Deutscher Chemiker , 78(S3), S3-111-S3-111. https://doi.org/10.1002/lemi.202459094
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2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12287
Wittland, S. (2024). Allulose in Backwaren: Untersuchung und Charakterisierung der techno-funktionellen und sensorischen Eigenschaften von Allulose in Backwaren. Grüne Woche 2024, Berlin.
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