Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1179 Publikationen
2007 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 2830
Müller, Ulrich ; Jordan, Volkmar ; Triantafillaki, C.: Extraktion mit Mesophasen -Auswahl von geeigneten Emulgatoren zur Phytostoffgewinnung. In: Chemie-Ingenieur-Technik Bd. 79 (2007), Nr. 9, S. 1363
ELSA
2007 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 2834
Müller, Ulrich ; Hein, Sven ; Lilie, Markus ; Wilhelm, Patrick: Decontamination of spices by combining mechanical and thermal effects - an alternative approach for quality retention. In: International Journal of Food Science and Technology Bd. 42, WILEY-VCH Verlag GmbH & Co. KGaA (2007), S. 190–193
ELSA
| DOI
2007 | Patent | ELSA-ID: 2870 |

Brod, Helmut ; Frahm, Björn ; Kauling, Jörg ; Rose, Reinhold: Procedure for gassing of liquid for cell cultures, comprises exchanging of gas over immersed membrane surfaces and controlling the gassing rate change of the gas concentration and/or pressure of the gas or gas mixture or gas component (2007)
ELSA
| Download (ext.)
2007 | Patent | ELSA-ID: 2871
Brod, Helmut ; Frahm, Björn ; Kauling, Jörg ; Poggel, Martin ; Rose, Reinhold ; Schmidt, Sebastian : Verfahren und Vorrichtung zur Be- und Entgasung von Flüssigkeiten, insbesondere in der Biotechnologie und speziell von Zellkulturen (2007)
ELSA
2007 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 2909
Brod, Helmut ; Frahm, Björn ; Kauling, Jörg: Die dynamische Membranbegasung – ein Ansatz zur Intensivierung der Sauerstoffversorgung tierischer Zellkulturen, 2007
ELSA
2007 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 2910
Brod, Helmut ; Frahm, Björn ; Kauling, Jörg: Die dynamische Membranbegasung – ein Ansatz zur Intensivierung der Sauerstoffversorgung tierischer Zellkulturen, 2007
ELSA
2007 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 2967
Frahm, Björn ; Kirchner, S. ; Rose, R. ; Jenne, M. ; Kauling, J. ; Brod, H. ; Jöris, K. ; Wischniewski, M. ; u. a.: High cell density bioreactor cultivation by Dynamic Membrane Aeration (DMA), 2007
ELSA
2007 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12070
Kutz, Gerd ; Salzmann, Volker ; Weber, M.: Investigation regarding high shear homogenization as an alternative füor the production of submicron lipid particles, 2007
ELSA
| Download (ext.)
2007 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 9446
Wilhelm, Patrick: Rund 1.200 Besucher. Ein Bericht von der ProcessNet-Jahrestagung 2007 in Aachen. In: Lebensmitteltechnik. Hamburg, LT Food Medien-Verlag GmbH (2007), Nr. 12, S. 30–31
ELSA
2006 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12059
Kutz, Gerd ; Bruns, Christina ; Salzmann, Volker: Comparative studies on emulsion preparation using different processing facilities, 2006
ELSA
2006 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12061
Kutz, Gerd ; Bruns, Christina ; Enga, M. ; Hening, S.: Current food ingredients in cosmetic formulations and their effects on relevant skin parameters, 2006
ELSA
| Download (ext.)
2006 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12062
Kutz, Gerd ; Bruns, Christina ; Hennigs, Sören ; Enga, M.: Current ingredients in semi-solid formulations and their effects on skin hydration, transepidermal water loss and water resistance, 2006
ELSA
| Download (ext.)
2006 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12063
Kutz, Gerd: Galenical Characterisation of Skin Care Products, 2006
ELSA
2006 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 2425
Upmann, Matthias ; Klein, Günter ; Reich, Felix ; Peters, Ulrike ; Nasser Al-Maasri, Abdul ; Atanassova, Viktoria: Detektive im Schlachthof: Auf der Spur von Campylobacter. In: Forschung fürs Leben (2006), S. 15–18
ELSA
2006 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 2458
Upmann, Matthias ; Peters, Jan ; Lienau, Jan-Alexander ; Nähter, Gritt ; Alter, Thomas: Resultate der ersten Phase des Nationalen Campylobacter-Masthähnchenmonitorings 2004-2005. In: Archiv für Lebensmittelhygiene Bd. 57 (2006), Nr. 9/10, S. 136–140
ELSA
2006 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 2460
Upmann, Matthias ; Delcenserie, V. ; Kopeinig, K. ; Pollinger, S. ; Beerens, H. ; Gavani, F. ; Bonaparte, C.: Bifidobacterium Species Isolated from Animal Feces and from Beef and Pork Meat. In: Journal of Food Protection Bd. 69 (2006), Nr. 4, S. 871–877
ELSA
2006 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2489
Upmann, Matthias: Einführung in die histologische Lebensmitteluntersuchung. In: , 2006
ELSA
2006 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2490
Upmann, Matthias: Histologischer Nachweis von Verdickungsmitteln. In: , 2006
ELSA
2006 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 2491
Upmann, Matthias ; Gethmann, J. ; Möller, M. ; Schlieper, B. ; Krapat, R.: Reduzierung der Campylobacter-Belastung in der Lebensmittelkette. In: , 2006
ELSA
2006 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2492
Upmann, Matthias ; Visscher, C. ; Winter, P. ; Stratmann, J. ; Beyerbach, M. ; Kamphues, J.: Effekte bestimmter Fütterungsmaßnahmen in Schweinebeständen zur Reduktion der Salmonellenprävalenz – Ergebnisse einer Feldstudie. . In: , 2006
ELSA