Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1151 Publikationen
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5418
Katsch, Linda ; Methner, F.-J. ; Schneider, Jan: Kinetic studies of L-ascorbic acid degradation in fruit juices for the improvement of pasteurization plants. In: BrewingScience Bd. 73. Nürnberg, Fachverlag Hans Carl GmbH (2020), Nr. 7/8, S. 85–94
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
| Download (ext.)
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5419
Wefing, Patrick ; Conradi, Florian ; Trilling-Haasler, Marc ; Neubauer, Peter ; Schneider, Jan: Approach for modelling the extract formation in continuous conducted „beta-amylase rest“ as part of the production of beer mash with targeted sugar content. In: Biochemical Engineering Journal Bd. 164 (2020)
ELSA
| DOI
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5420
Schattenberg, Britta ; Stake, Kirsten ; Schneider, J.: Allulose als alternativer Zucker zur Kalorienreduktion in Nektaren. In: Flüssiges Obst (2020), Nr. 6, S. 200–203
ELSA
2020 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 5421
Schattenberg, Britta ; Stake, Kirsten ; Schneider, J.: Allulose - Alternativer Zucker zu Kalorienreduktion in Erfrischungsgetränken. In: Behr`s Jahrbuch für die Lebensmittelwirtschaft 2021, 2020, S. 97–108
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5422
Schattenberg, Britta ; Stake, Kirsten ; Schneider, J.: Allulose as alternative sugar for calorie reduction in nectars. In: Fruit Processing (2020), Nr. 7, S. 222–225
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5424
Weishaupt, Imke ; Zimmer, Manuel ; Neubauer, Peter ; Schneider, Jan: Model based optimization of transflection near infrared spectroscopy as a process analytical tool in a continuous flash pasteurizer. In: Journal of Food Science Bd. 85 (2020), Nr. 7, S. 2020–2031
ELSA
| DOI
| WoS
| PubMed | Europe PMC
2020 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5426
Zimmer, Manuel ; Schneider, Jan: Thermal pasteurisationof food in glass containers –Near Infrared studies as groundwork for cyber-physical systems. In: , 2020
ELSA
2020 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5427
Wefing, Patrick ; Conradi, C. ; Beckhoff, St.-Bumke: Auf dem Weg zur Smart FOODFACTORY, Prototyp einer kontinuierlichen Maisch Anlage. In: , 2020
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5428
Schneider, Jan ; Beckhoff-Bumke, S. ; Ali, W.: Digitalisierung - Bierbrauen 4.0. In: elektroniknet.de (2020)
ELSA
| Dateien verfügbar
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5429
Wefing, Patrick ; Conradi, Florian ; Trilling-Haasler, Marc ; Schuster, Rudolf ; Gossen, Arthur ; Schneider, Jan: Maischen 4.0 – kontinuierliche Maischanlage. In: Brauwelt, Carl Hanser Verlag (2020), Nr. 15–16, S. 413–416
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12787
Becker, Barbara ; Dabisch-Ruthe, Mareike ; Pfannebecker, Jens: Inactivation of Murine Norovirus on Fruit and Vegetable Surfaces by Vapor Phase Hydrogen Peroxide. In: Journal of food protection Bd. 83. Des Moines, Iowa, IAFP (2020), Nr. 1, S. 45–51
ELSA
| DOI
| WoS
| PubMed | Europe PMC
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 2392
Möller, Johannes ; Hernández Rodríguez, Tanja ; Müller, Jan ; Arndt, Lukas ; Kuchemüller, Kim B. ; Frahm, Björn ; Eibl, Regine ; Eibl, Dieter ; u. a.: Model uncertainty-based evaluation of process strategies during scale-up of biopharmaceutical processes. In: Computers & Chemical Engineering Bd. 134, Elsevier (2020), S. 1–13
ELSA
| DOI
2020 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 2397
Hernández Rodríguez, Tanja ; Frahm, Björn: Design, Optimization and Adaptive Control of Cell Culture Seed Trains. In: Pörtner, R. (Hrsg.): Animal Cell Biotechnology - Methods and Protocols, Methods in Molecular Biology. Bd. 2095. Berlin, Heidelberg, New York : Springer, 2020, S. 251–267
ELSA
| DOI
2020 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 2399
Deppe, S. ; Frahm, Björn ; Hass, V. C. ; Hernández Rodríguez, T. ; Kuchemüller, K. B. ; Möller, J. ; Pörtner, R.: Estimation of Process Model Parameters. In: Pörtner, R. (Hrsg.): Animal Cell Biotechnology: Methods and Protocols, Methods in Molecular Biology. Bd. 2095. Berlin ; Heidelberg ; New York : Springer, 2020, S. 213–234
ELSA
| DOI
2020 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 1991
Funk, Mark ; Scharf, Matthias ; Dörksen, Helene ; Danneel, Hans-Jürgen ; Lohweg, Volker ; Hübner, Michael ; Schaede, Johannes ; Stierman, Rob ; u. a.: Creating a Self-authentication System for Smart Banknotes. In: ODS 2020 Review. San Francisco, USA., 2020
ELSA
| Download (ext.)
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 6571
Upmann, Matthias: Separatorenfleisch oder nicht? Konzept zur Einordnung von Geflügelrohstoffen. In: Rundschau für Fleischhygiene und Lebensmittelüberwachung, Presse Dienstleistungsges. (2020), Nr. 1, S. 5–6
ELSA
2020 | Zeitungsartikel | ELSA-ID: 6572
Upmann, Matthias: Wissenschaftler kritisiert Bauern-Bashing. In: Neue Westfälische (2020)
ELSA
2020 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 7929
Hernández Rodriguez, Tanja ; Deppe, Sahar ; Gassenmeier, Veronika ; Kuhfuß, Fabian ; Tölle, Marius ; Ifrim, George Adrian ; Frahm, Björn: Modeling of Chlorella vulgaris in shake flasks with respect to light intensity and light duration, 2020
ELSA
2020 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 7930
Hernández Rodriguez, Tanja ; Posch, Christoph ; Pörtner, Ralf ; Frahm, Björn: Towards integration of prior knowledge and propagation of uncertainty for digital twins of biopharmaceutical production processes, 2020
ELSA
2020 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7936
Hernández Rodriguez, Tanja ; Frahm, Björn ; Posch, Christoph: Integration of prior knowledge and digital tools for uncertainty-based decision support, 2020
ELSA