Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1131 Publikationen
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12286 |

Wittland, Sebastian, Sascha Rohn, Elisabeth Sciurba, Jens Begemann, Martina Sokolowsky, Clemens Kanzler, and Bertrand Matthäus. “Allulose as Novel Ingredient for Improving Freshness of Yeast-Made Bakery Products.” LWT - Food Science and Technology 216 (2025). https://doi.org/10.1016/j.lwt.2024.117269.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| WoS
2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12702
Struck, Susanne. Pumpkin Seed Press Cake a Valuable Source of Protein, 2025.
ELSA
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12781 |

Märkle, Niclas, Gernot Warnke, and Miriam Pein-Hackelbusch. “An Iterative Process and Mixture Design Approach for Dry Granulated Ternary Blends of Filler-Binders.” International Journal of Pharmaceutics: X 9 (2025). https://doi.org/10.1016/j.ijpx.2025.100331.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12871
Rohm, Harald, Sophie Morejón Caraballo, Ana Salvador, Sofia Mendo, Empar Llorca, Stefano Cattaneo, Ivano De Noni, Susanne Struck, Roberto Foschino, and Isabel Hernando. “Sensory Properties of Fermented Blends of Sunflower Press Cake and Whey.” Foods 14, no. 9 (2025). https://doi.org/10.3390/foods14091489.
ELSA
| DOI
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11180
Ibrahem, Riham, Bayan Barakat, Euphinette Amba Bekonda, Knut Schwarzer, Patrick Wilhelm, and Ulrich Müller. Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano. 34. Bernburger Winterseminar Arznei- und Gewürzpflanzen : 20.-21.02.2024 : Tagungsbroschüre . Verein für Arznei- und Gewürzpflanzen SALUPLANTA e.V. , 2024. https://doi.org/10.5073/20240131-085854-0 .
ELSA
| DOI
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11181
Ibrahem, Riham, Bayan Barakat, Euphinette Amba Bekonda, Knut Schwarzer, Patrick Wilhelm, and Ulrich Müller. Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano, 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11182
Al Krad, Majed, Daniel Liphardt, Knut Schwarzer, Patrick Wilhelm, and Ulrich Müller. Feststellung von Ätherisch-Ölverlusten bei der Wasserdampfdestillation durch Adsorption an Apparatewandungen, 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11537
Katsch, Linda, Marc Trilling-Haasler, Amir Fahmi, Miriam Pein-Hackelbusch, and Jan Schneider. Determination and Prediction of the Recycled Polyethylene Terephthalate Content in Preforms for the Production of Beverage Bottles, 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11605
Trilling-Haasler, Marc, Jörn Tebbe, Markus Lange-Hegermann, and Jan Schneider. Yeast Filtration with Rotating Membrane Filtration – a New Approach for an Economical Recovery of Beer Form Surplus Yeast , 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11607
Nolte, Jannik, Ludger Hense, Imke Weishaupt, and Jan Schneider. How Do You Turn a Shotgun into a Precision Rifle - Significant Heat Savings through the Use of Kinetic Laboratory Data (D/z Values) in Large-Scale Pasteurization, 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11608
Trilling-Haasler, Marc, Simon-Elias Jürgensmeier, and Jan Schneider. Influence of Osmotic Pressure Induced Yeast Particle Size on the Rheological Properties of Beer-Yeast-Suspensions, 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11860
Katsch, Linda, Martina Sokolowsky, and Jan Schneider. Zeit-Temperatur-Optimierung in der Saftpasteurisation: Physikalische, chemische und sensorische Effekte auf Apfel- und Karottensaft, 2024.
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11891 |

Morejon Caraballo, Sophie, Simon Vincent Fischer, Klaudia Masztalerz, Krzysztof Lech, Harald Rohm, and Susanne Struck. “Low Moisture Texturised Protein from Sunflower Press Cake.” International Journal of Food Science & Technology, 2024. https://doi.org/ https://doi.org/10.1111/ijfs.17513.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11909
Tholen, Janna, Michael Bruns, and Matthias Upmann. “Einfluss der Automatisierung des Enddarmbohrers auf den dorsalen Kontaminationsanteil bei der Schweineschlachtung.” Rundschau für Fleischhygiene und Lebensmittelüberwachung (RFL) 76, no. 9 (2024): 302–4.
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11910
Upmann, Matthias, and Gerd Weyland. “Was ist erlaubt, was verboten? 19. Lemgoer Lebensmittelrechtstagung Fleisch + Feinkost - 1. Teil.” Fleischwirtschaft 104, no. 9 (2024): 14–21.
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11911
Tholen, Janna, Julia Große-Kleimann, Gereon Schulze Althoff, Lothar Kreienbrock, and Matthias Upmann. “Ausdehnung und Lokalisationen diverser Kontaminationsarten auf industriell geschlachteten Schweinekörpern.” Fleischwirtschaft 104, no. 4 (2024): 71–76.
ELSA
| Download (ext.)
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11912
Tholen, Janna, and Matthias Upmann. “Einfluss eines Hygiene-Rückmeldesystems während der Schweineschlachtung auf die Häufigkeit auftretender Schlachtkörperverunreinigungen.” Journal of Food Safety and Food Quality 75, no. 6 (2024): 156–60. https://doi.org/10.53194/0003-925X-75-156.
ELSA
| DOI
| WoS
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11978
Gossen, Arthur, Linda Katsch, Mandy Isabel Meyer, Manuel Zimmer, Martyna Bator, Masoumeh Darvishi, Christoph-Alexander Holst, Volker Lohweg, and Jan Schneider. FoodLifeTimeTracking: Datengetriebene Dynamische Haltbarkeitsvorhersage von Erfrischungsgetränken, 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11981
Katsch, Linda, Arthur Gossen, Martyna Bator, and Jan Schneider. Shelf Life Prediction of Beverage Bases with Multivariate Accelerated Shelf Life Testing, 2024.
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11982
Tholen, Janna, Jan Gohe, Helene Dörksen, Theo Kiesel, and Matthias Upmann. “Tenderness Prediction for Beef Using Novel Datea Analysis Methods Based on System Dynamic and Acoustic Signals.” Food Physics, no. 1 (2024). https://doi.org/10.1016/j.foodp.2024.100017.
ELSA
| DOI