Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1151 Publikationen
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 7986
Moser, André, Kim B. Kuchemüller, Sahar Deppe, Tanja Hernández Rodriguez, Björn Frahm, Ralf Pörtner, Volker C. Hass, and Johannes Möller. “Model-Assisted DoE Software: Optimization of Growth and Biocatalysis in Saccharomyces Cerevisiae Bioprocesses.” Bioprocess and Biosystems Engineering 44, no. 4 (2021): 683–700. https://doi.org/10.1007/s00449-020-02478-3.
ELSA
| DOI
2021 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8078
Blome, André, Mario Luttmann, Björn Frahm, and Ulrich Müller. Messtechnikkonzepte Für Die Erfassung von Qualitätsrelevanten Parametern Und Merkmalen Bei Der Weizenteigverarbeitung. Seminar Life Science Technologies 2021-04-28, 2021.
ELSA
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6732
Conradi, Florian. “Real Time Quality Controlled Mashing – a Successful Approach Using Inline near Infrared Spectroscopy and Advanced Data Analysis,” 2021.
ELSA
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6734
Pauli, Daniel, and Michael Neumaier. “Einsatz von Technischer Sensorik Im Projekt DproFood ,” 2021.
ELSA
2021 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 6825
Conradi, Florian. “Rezyklaterkennung in PET-Preforms,” 2021.
ELSA
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6840
Pauli, Daniel, and Stephanie Wisser. “Datenanalyse Und Autonome Prognostik Zur Verbesserung Der Transparenz Und Sicherheit von Lebensmitteln,” 2021.
ELSA
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6842
Pauli, Daniel, Michael Neumaier, Matthias Scharf, and Carsten Funke. “Von Der Offline Zur Online Qualitätskontrolle Mittels Echtzeit- Und Fingerprint-Analytik,” 2021.
ELSA
2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 6926
Upmann, Matthias, and Gerd Weyland. “Was ist erlaubt, was verboten? 16. Lemgoer Lebensmittelrechtstagung Fleisch + Feinkost – 4. Teil.” Fleischwirtschaft 100, no. 12 (2021): 52–57.
ELSA
2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 6927
Upmann, Matthias, and Gerd Weyland. “Was ist erlaubt, was verboten? 16. Lemgoer Lebensmittelrechtstagung Fleisch + Feinkost – 3. Teil.” Fleischwirtschaft 100, no. 11 (2021): 48–50.
ELSA
2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5504
Katsch, Linda, and Jan Schneider. “Potential Für Eine Schonendere Pasteurisation.” Brauwelt, no. 14 (2021): 340–43.
ELSA
| Download (ext.)
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12952
Ulrich, Sebastian, Christoph Gottschalk, Barbara Biermaier, Eunike Bahlinger, Magdalena Twarużek, Sarah Asmussen, Margit Schollenberger, Hana Valenta, Frank Ebel, and Sven Dänicke. “Occurrence of Type A, B and D Trichothecenes, Zearalenone and Stachybotrylactam in Straw.” Archives of Animal Nutrition = Archiv Für Tierernährung 75, no. 2 (2021): 105–20. https://doi.org/10.1080/1745039x.2021.1877075.
ELSA
| DOI
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12954
Ekruth, Julia, Christoph Gottschalk, Sebastian Ulrich, Manfred Gareis, and Karin Schwaiger. “Differentiation of S. Chartarum (Ehrenb.) S. Hughes Chemotypes A and S via FT-IR Spectroscopy.” Mycopathologia 185, no. 6 (2021): 993–1004. https://doi.org/10.1007/s11046-020-00495-0.
ELSA
| DOI
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12951
Dreyfus, Anou, Marie-Thérèse Ruf, Anne Mayer-Scholl, Theresa Zitzl, Nadine Loosli, Nadja Seyhan Bier, Stephanie Hiereth, et al. “Exposure to Leptospira Spp. and Associated Risk Factors in the Human, Cattle and Dog Populations in Bhutan.” Pathogens 10, no. 3 (2021). https://doi.org/10.3390/pathogens10030308.
ELSA
| DOI
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12950
Wenderlein, Jasmin, Linda F. Böswald, Sebastian Ulrich, Ellen Kienzle, Klaus Neuhaus, Ilias Lagkouvardos, Christian Zenner, and Reinhard K. Straubinger. “Processing Matters in Nutrient-Matched Laboratory Diets for Mice—Microbiome.” Animals 11, no. 3 (2021). https://doi.org/10.3390/ani11030862.
ELSA
| DOI
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12953
Böswald, Linda F., Jasmin Wenderlein, Reinhard K. Straubinger, Sebastian Ulrich, and Ellen Kienzle. “Processing Matters in Nutrient-Matched Laboratory Diets for Mice—Energy and Nutrient Digestibility.” Animals 11, no. 2 (2021). https://doi.org/10.3390/ani11020523.
ELSA
| DOI
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12958
Köck, Johannes, Christoph Gottschalk, Sebastian Ulrich, Karin Schwaiger, Manfred Gareis, and Ludwig Niessen. “Rapid and Selective Detection of Macrocyclic Trichothecene Producing Stachybotrys Chartarum Strains by Loop-Mediated Isothermal Amplification (LAMP).” Analytical and Bioanalytical Chemistry : A Merger of Fresenius’ Journal of Analytical Chemistry and Analusis 413, no. 19 (2021): 4801–13. https://doi.org/10.1007/s00216-021-03436-y.
ELSA
| DOI
2020 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 2822
Hernández Rodriguez, Tanja, Christoph Posch, Julia Schmutzhard, Josef Stettner, Claus Weihs, Ralf Pörtner, and Björn Frahm. Predicting Industrial Cell Culture Seed Trains - A Bayesian Approach. BMC Proceedings. Vol. 14. BioMed Central, 2020. https://doi.org/10.1186/s12919-020-00188-y.
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
2020 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 3007
Kuhfuß, F., M. Tölle, Tanja Hernández Rodriguez, Veronika Gassenmeier, S. Deppe, George Adrian Ifrim, and Björn Frahm. Modeling of Chlorella Vulgaris in Shake Flasks with Respect to Light Intensity and Light Duration, 2020.
ELSA
2020 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 3008
Deppe, S., F. Kuhfuß, M. Tölle, Tanja Hernández Rodriguez, Veronika Gassenmeier, George Adrian Ifrim, J. Möller, et al. Model-Assisted Design of Experiments for Algae Cultivation, 2020.
ELSA
2020 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 3009
Ifrim, George Adrian, S. Deppe, Tanja Hernández Rodriguez, Veronika Gassenmeier, and Björn Frahm. Modeling of Microalgae in an Air-Lift Photobioreactor for Biomass Production, 2020.
ELSA