Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1106 Publikationen
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 9417
Was ist erlaubt, was verboten?
M. Upmann, G. Weyland, Fleischwirtschaft 101 (2022) 50–55.
ELSA
M. Upmann, G. Weyland, Fleischwirtschaft 101 (2022) 50–55.
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9419
In eigener Sache: Studium der Fleischtechnologie gestern - heute - morgen
M. Upmann, A. Stiebing, In Eigener Sache: Studium Der Fleischtechnologie Gestern - Heute - Morgen , 2022.
ELSA
M. Upmann, A. Stiebing, In Eigener Sache: Studium Der Fleischtechnologie Gestern - Heute - Morgen , 2022.
2022 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 9420 |

Influence of Finely Chopped Meat Addition on Quality Parameters of Minced Meat
F. Witte , E. Sawas , L.M. Berger , M. Gibis , J. Weiss, A. Röser, M. Upmann, E. Joeres, A. Juadjur , U. Bindrich , V. Heinz , N. Terjung, Applied Sciences 12 (2022).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
F. Witte , E. Sawas , L.M. Berger , M. Gibis , J. Weiss, A. Röser, M. Upmann, E. Joeres, A. Juadjur , U. Bindrich , V. Heinz , N. Terjung, Applied Sciences 12 (2022).
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9421
Kontaminationen während des Schlachtprozesses auf Schweineschlachtkörpern
J. Tholen, J. Moor, M. Bruns, G. Schulze Althoff, M. Upmann, Kontaminationen Während Des Schlachtprozesses Auf Schweineschlachtkörpern, 2022.
ELSA
J. Tholen, J. Moor, M. Bruns, G. Schulze Althoff, M. Upmann, Kontaminationen Während Des Schlachtprozesses Auf Schweineschlachtkörpern, 2022.
2022 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 9568 |

Compression Density as an Alternative to Identify an Optimal Moisture Content for High Shear Wet Granulation as an Initial Step for Spheronisation.
S. Ramm, R. Fulek, V.A. Eberle, C. Kiera, U. Odefey, M. Pein-Hackelbusch, Pharmaceutics 14 (2022) 2303.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| PubMed | Europe PMC
S. Ramm, R. Fulek, V.A. Eberle, C. Kiera, U. Odefey, M. Pein-Hackelbusch, Pharmaceutics 14 (2022) 2303.
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5425
Near-infrared spectroscopy for the inline classification and characterization of fruit juices for a product-customized flash pasteurization
I. Weishaupt, P. Neubauer, J. Schneider, Food Science & Nutrition (n.d.).
ELSA
| DOI
I. Weishaupt, P. Neubauer, J. Schneider, Food Science & Nutrition (n.d.).
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 7090 |

Approach to an inline monitoring of the heat impact in a high temperature short time treatment (HTST) of juice with the help of a chemical marker
I. Weishaupt, P. Neubauer, J. Schneider, Brewing Science 75 (2022) 1–8.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
I. Weishaupt, P. Neubauer, J. Schneider, Brewing Science 75 (2022) 1–8.
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 7443
FAN-Messung während des Maischens
P. Wefing, J. Schneider, Brauwelt 12–13 (2022) 304–308.
ELSA
P. Wefing, J. Schneider, Brauwelt 12–13 (2022) 304–308.
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7444
Machine learning aided free amino nitrogen determination in beer mash with an inline NIR transflectance
P. Wefing, F. Conradi, J. Rämisch, P. Neubauer, J. Schneider, Machine Learning Aided Free Amino Nitrogen Determination in Beer Mash with an Inline NIR Transflectance , Technische Hochschule OWL, 2022.
ELSA
P. Wefing, F. Conradi, J. Rämisch, P. Neubauer, J. Schneider, Machine Learning Aided Free Amino Nitrogen Determination in Beer Mash with an Inline NIR Transflectance , Technische Hochschule OWL, 2022.
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7917
Flash Pasteurization with product and process monitoring using inline near infrared spectroscopy
A. Gossen, K. Schwarzer, I. Weishaupt, B.G. Sürmeli, J. Schneider, Flash Pasteurization with Product and Process Monitoring Using Inline near Infrared Spectroscopy, 2022.
ELSA
A. Gossen, K. Schwarzer, I. Weishaupt, B.G. Sürmeli, J. Schneider, Flash Pasteurization with Product and Process Monitoring Using Inline near Infrared Spectroscopy, 2022.
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7932
A systematic, model-based workflow for risk-based decision making in upstream development
T. Hernández Rodriguez, S. Ramm, M. Lange-Hegermann, B. Frahm, A Systematic, Model-Based Workflow for Risk-Based Decision Making in Upstream Development, 2022.
ELSA
T. Hernández Rodriguez, S. Ramm, M. Lange-Hegermann, B. Frahm, A Systematic, Model-Based Workflow for Risk-Based Decision Making in Upstream Development, 2022.
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 7981
Bovine Colostrum for Human Consumption - Improving Microbial Quality and Maintaining Bioactive Characteristics through Processing
S. Fasse, J. Alarinta, B. Frahm, G. Wirtanen, Dairy 2 (2021) 556–575.
ELSA
| DOI
S. Fasse, J. Alarinta, B. Frahm, G. Wirtanen, Dairy 2 (2021) 556–575.
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 7983
Considerations of the impacts of cell-specific growth and production rate on clone selection – a simulation study
T. Hernández Rodriguez, S. Morerod, R. Pörtner, F.M. Wurm, B. Frahm, Processes, Special Issue: “Bioprocess Systems Engineering Applications in Pharmaceutical Manufacturing” 9 (2021).
ELSA
| DOI
T. Hernández Rodriguez, S. Morerod, R. Pörtner, F.M. Wurm, B. Frahm, Processes, Special Issue: “Bioprocess Systems Engineering Applications in Pharmaceutical Manufacturing” 9 (2021).
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 7985
Dynamic parameter estimation and prediction over consecutive scales, based on moving horizon estimation - applied to an industrial cell culture seed train
T. Hernández Rodriguez, C. Posch, R. Pörtner, B. Frahm, Bioprocess and Biosystems Engineering 44 (2021) 793–808.
ELSA
| DOI
T. Hernández Rodriguez, C. Posch, R. Pörtner, B. Frahm, Bioprocess and Biosystems Engineering 44 (2021) 793–808.
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 7986
Model-assisted DoE software: Optimization of growth and biocatalysis in Saccharomyces cerevisiae bioprocesses
A. Moser, K.B. Kuchemüller, S. Deppe, T. Hernández Rodriguez, B. Frahm, R. Pörtner, V.C. Hass, J. Möller, Bioprocess and Biosystems Engineering 44 (2021) 683–700.
ELSA
| DOI
A. Moser, K.B. Kuchemüller, S. Deppe, T. Hernández Rodriguez, B. Frahm, R. Pörtner, V.C. Hass, J. Möller, Bioprocess and Biosystems Engineering 44 (2021) 683–700.
2021 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8078
Messtechnikkonzepte für die Erfassung von qualitätsrelevanten Parametern und Merkmalen bei der Weizenteigverarbeitung
A. Blome, M. Luttmann, B. Frahm, U. Müller, Messtechnikkonzepte Für Die Erfassung von Qualitätsrelevanten Parametern Und Merkmalen Bei Der Weizenteigverarbeitung, 2021.
ELSA
A. Blome, M. Luttmann, B. Frahm, U. Müller, Messtechnikkonzepte Für Die Erfassung von Qualitätsrelevanten Parametern Und Merkmalen Bei Der Weizenteigverarbeitung, 2021.
2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5504
Potential für eine schonendere Pasteurisation
L. Katsch, J. Schneider, Brauwelt (2021) 340–343.
ELSA
| Download (ext.)
L. Katsch, J. Schneider, Brauwelt (2021) 340–343.
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6158
Ressourceneinsparung und Individualisierung bei Lebensmittelherstellungsprozessen mit Hilfe von Industrie-4.0-Methoden - Digitalisierung startet mit der Datenbeschaffung
U. Müller, A. Blome, M. Luttmann, in: 2021.
ELSA
U. Müller, A. Blome, M. Luttmann, in: 2021.
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6171
Pasteurisation von Getränken: Verweilzeitverteilungen in der KZE und Chemischer Temperatur-Zeit-Indikator zur Prüfung von KZE-Anlagen
J. Schneider, A. Dammann_, K. Schwarzer, U. Müller, in: 2021.
ELSA
J. Schneider, A. Dammann_, K. Schwarzer, U. Müller, in: 2021.
2021 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 3349
Digital Seed Train Twins and Statistical Methods
T. Hernández Rodriguez, B. Frahm, in: Advances in Biochemical Engineering/Biotechnology, Springer, Berlin, Heidelberg, 2021, p. 35.
ELSA
| DOI
T. Hernández Rodriguez, B. Frahm, in: Advances in Biochemical Engineering/Biotechnology, Springer, Berlin, Heidelberg, 2021, p. 35.